Pomerančový chlebíček

Napsal Jana (») ve středu 12. 5. 2010 v kategorii Buchty, přečteno: 810×
img-2325.jpg

Lahodný, a přitom báječně jednoduchý dezert! V mrazáku vydrží, zabalený do fólie, až tři měsíce.

 

 

 

SUROVINY:

  • 140 g změklého másla + trocha na vymazání formy
  • 200 g polohrubé mouky (použila jsem hladkou) + trocha hrubé na vysypání formy
  • 3 lžičky prášku do pečiva
  • 200 g krupicového cukru, nejlépe přírodního
  • 3 velká vejce
  • 6 lžic mléka
  • jemně strouhaná kůra z 1 pomeranče (důkladně vydrhnutého, nebo lépe chemicky neošetřeného)

NA DOKONČENÍ:

  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • 50 g krupicového cukru, nejlépe přírodního (použila jsem moučkový, lépe se mi s ním pracovalo)
  • 50 g hořké čokolády (přidala jsem kousek ztužného tuku, aby čokoláda na chlebíčku nebyla tvrdá)

POSTUP:
1. Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Formu na biskupský chlebíček o objemu 1,2 litru vymažte máslem a vysypte trochou hrubé mouky, nebo vyložte pečicím papírem. Všechny přísady na těsto prošlehejte v míse metlou nebo vařečkou; za tři až pět minut by mělo být lehké a nadýchané. Pak je přesuňte do připravené formy a srovnejte povrch.

2. Pečte čtyřicet až padesát minut, aby byl povrch zlatohnědý a pevný na dotyk. Mezitím v malém rendlíku na mírném ohni opatrně a za stálého míchání spojte cukr s pomerančovou šťávou. Upečený chlebíček vyjměte z trouby a potřete pomerančovou směsí. Nechte zchladnout, vyklopte z formy a nechte dochladnout na mřížce.

3. Čokoládu nalámejte a rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce na střední výkon (minutu dvě). Polijte chlebíček a nechte ztuhnout.

DOPORUČUJI !!!!! JE TO VELKÁ DOBROTA.

Zdroj: Časopis APETIT

 

 

Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel nula a jedenáct