
Suroviny
Piškot:
5 žloutků
200 g moučkového cukru 1 vanilkový cukr
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
100 ml studené vody
sníh z 5-ti bílků
3 lžíce kakaa
Pudink:
800 ml mléka
2 vanilkové pudinky
3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
Smetana:
700 g zakysané smetany s cukrem
Postup
Nejdříve si připravíme pudink (postupujeme podle návodu na obalu) a dáme ho trochu zchladnout.
Piškotové těsto připravujeme standardním způsobem. Zvlášť ušleháme žloutky s cukrem a také zvlášť si ušleháme tuhý sníh z bílků. Poté promícháme žloutkovou směs s ostatními surovinami na piškot a nakonec lehce zamícháme tuhý sníh. Asi 3/4 těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do zbylého těsta přidáme kakao, promícháme a nalijeme cikcak na těsto světlé. Ještě na syrové těsto dáváme po lžících vlahý pudink - opět cik cak - jak to vyjde. Poté vše dáme upéct.
Poté ještě na teplou buchtu rozetřeme zakysanou smetamu a povrch posypeme kakaem. Vše necháme pořádně ztuhnout v ledničce a můžeme nakrájet a podávat.
Výborná buchtička...... doporučuji vyzkoušet!!!!
Zdroj: http://www.ceskahospodynka.cz/recept.jsp?id=1367